Dyrt att äta rätt

Det är oerhört viktigt att äta en balanserad kost. Att äta rätt är inte alltid lätt och många tror att det är dyrt att äta på ett sätt som kan vara bra för kroppen. Så är dock inte fallet. Det går att äta hälsosamt, veganskt, vegetariskt och i princip hur man vill för en relativt låg summa. Man bör dock se till att man vet hur man äter rätt. Att bara köpa färdiglagad mat blir dyrt i längden.

Linser, bönor och ärtor

Alla de här sakerna är bra för kroppen och man kan göra många olika rätter med dem. Det är inte speciellt dyra ingredienser att köpa och man får en hel del näring för pengarna. Dessutom är det inte så kaloririka ingredienser och de passar alltså även för dem som vill ligga på ett kaloriunderskott. En burk vita bönor kan man få för en tia, en förpackning linser för omkring samma pris. Linser utgör ett gott substitut för till exempel köttfärs i en gratäng, sås eller lasagne.

Är grönsaker dyrt?

Genom att hålla sig till grönsaker som är aktuella för säsongen kan man ofta få dem till ett bra pris. Under hösten kan man ofta finna lök, morötter, kålrot och rödbetor för under fem kronor kilot och det är ingredienser som håller länge. Lök går också att frysa in, och samma sak gäller för morötter. Rödbetor kan läggas in i glasburkar och håller i flera månader.

När det gäller sallad kan man under sommaren med fördel odla egen sådan om man har en balkong eller trädgård. Den går utmärkt att odla i en lite större kruka och sedan har man sallad långt in på hösten. Att köpa grönsaker behöver alltså inte alls vara speciellt dyrt.

Matkassar

När det gäller matkassar har de ofta ett näringsanpassat innehåll och det kan också vara ett bra alternativ för den som inte har så bra fantasi när det gäller att komma på vad man ska äta. Med en matkasse slipper man också åka och handla. Det är bara att packa upp kassen, så finns i stort sett alla ingredienser där. Det är bara ett par saker man behöver ha hemma och det kan man passa på att handla en gång i veckan eller kanske rent av än mer sällan. Det är också en sak som gör att det blir billigare att äta hälsosamt.