Gör egen müsli med enkla köksredskap

Det är gott med müsli, men det finns müsli som är bättre än andra. De bästa müslisorterna är tyvärr väldigt dyra, men man kan lika gärna göra sin egen och skapa sin egen blandning med de bästa ingredienserna. Du behöver inte ha avancerade köksredskap hemma för att göra din egen müsli, men du bör ha en skärbräda, en mortel och en bra och vass kniv.

Det är bra att äta sunt

Alla ingredienser som man normalt sett hittar i en färdig müsli går att finna separat i matbutiken. Utgå ifrån vad du gillar allra mest när det kommer till innehållet i en riktigt god müsli och köp det. Om du har diabetes eller artros i ett knä, är det viktigt att ha en sund livsstil som inte förvärrar tillståndet. Att äta müsli istället för godis kan fungera som ett sätt att försöka vänja sig av vid sitt sockerberoende och om du lider av ett starkt sockerberoende kan du göra din müsli sötare i början, för att sedan trappa ner sötman bit för bit. Det är trots allt bättre att äta en näringsrik müsli fullproppad med nötter på kvällen istället för en supersöt chokladkaka.

Müsli kräver inga avancerade köksredskap

Listan kan göras lång när det kommer till innehållet i en müsli och det är bara din egen fantasi och smak som sätter gränser. Hacka alla ingredienser med en kökskniv eller brödkniv och använd ingredienserna precis som de är, eller så kan du exempelvis rosta nötterna i ugnen. Med hjälp av en mortel kan du mortla frön eller kryddor som du vill ha i blandningen.

Om man vill kan man tillsätta honung eller sirap över nötterna så att nötterna blir kanderade i ugnen. Vill du ha torkad frukt kan du köpa det färdigt eller torka själv i ugnen.