Life hacks för vin – Det här får du inte missa

Fredagen är här. Maten är serverad, vinet har plockats fram det är dags att avnjuta det första glaset efter veckans hårda jobb. Men var är vinöppnaren?

Lördagen är här. Klockan är halv två och det är hög tid att åka förbi Systembolaget. Väl på plats är det stängt, man har helt missat att det är helgdag. Nu blir det inget vin till lördagsmiddagen, eller?

Dessa dilemman och många fler har vi kommit på lösningen på, fortsätt läs för att se våra bästa tips.

Vin med skruvkork

Det tål ändå att sägas. Har du återkommande problem med att inte kunna öppna en vinflaska är skruvkork något för dig. Beställt dina viner från vinoteket SE med hemleverans direkt till dörren. De har ett enormt stort utbud med både kork och skruvkork. Det finns till och med hela paket med endast viner med skruvkork. Perfekt då du alltid har ett lager hemma och det finns ingen risk att en borttappad korkskruv ställer till med oväntat besvär.

Öppna vinflaska med sko

Att det går att öppna en vinflaska med en sko kan låta som en skröna, men det är faktiskt sant. Ställ botten av flaskan i skon, håll upp den mot en vägg och slå till sulan mot väggen hårt. Efter ett par slag gör trycket i flaskan att korken skjuts ut. Men var försiktig – håll hårt i flaskans hals och var beredd att lyfta upp den när korken flyger ut.

Ett korkat sätt

När ingenting annat fungerar – Tryck ner korken i flaskan. Detta är ingenting som rekommenderas då det kan smula ner i vinet eller ge en lite konstig bismak. Men om ingenting annat fungerar och du desperat vill ha vin så är det garanterat en metod för att få ut det vita eller röda guldet. Trycker ner en pinne, kniv eller annat vasst föremål så hårt du kan och låt korken sjunka ner i flaskan.

Prenumerera på vin

Hos vinoteket kan du inte bara beställa hem engångsbeställningar med vin, du kan även prenumerera på vinpaket för att vara säker på att aldrig stå utan. Helgdagar och att stressa till bolaget kommer inte att vara ett problem längre. Med smidig hemleverans och den mängd du själv väljer är en vinprenumeration perfekt till dig som vill unna dig den extra lyxen att slippa hålla koll på öppettider och trängas på systembolaget. Dessutom är sortimentet så brett att man kan bli glatt överraskad och hitta nya favoriter – flera gånger om.