Sitta bra i köket

När man ska sitta och äta behöver man i regel en stol och ett bord. Men det är inte helt enkelt att hitta exakt rätt variant. Det kanske är designen som inte passar, det kan bli för trångt, eller så är stolarna för svåra att göra rena. Här kan du läsa mer om hur man får till en bra sittplats i köket.

Välj bra stolar

Även om du inte har en matsal kan du med fördel leta efter snygga och bekväma matsalsstolar att använda i köket. De här stolarna är ofta lite mer bekväma än vanliga pinnstolar och det är inte ovanligt att de har fast klädsel. När du väljer en stol ska du kunna sitta bekvämt på den en längre stund. Du bör kunna ha fötterna i marken och de ska inte vara för höga för bordet. Du ska kunna skjuta in stolen så att du kommer nära bordet när du äter. Går inte det bör du välja en annan stol.

När köket är för litet för ett bord

Ibland är det så att köket är för litet för att man ska kunna få in bord och stolar där. Då kan ett alternativ vara att man sätter in en köksö istället för diskbänk och så har man ett par barstolar till den. En annan lösning är att helt enkelt ha ett litet bord i vardagsrummet eller kanske i uterummet så att man alltid har någonstans att sitta för att äta mat. Att alltid sitta i soffan är varken roligt eller bekvämt.

Köket är husets hjärta

Man säger ofta att köket är husets hjärta och det är inte bara matlagning som sker där. Man samlas där och pratar, barnen gör läxor, man äter, fikar och bara umgås. Det är därför viktigt att det finns plats att umgås på. Om man har en stor familj bör alltså ett stort kök finnas. Då får man plats med matbord, stolar och alla köksredskap som kan behövas.

Stolar för barnen

Små barn kan ha svårt att sitta på en vanlig köksstol. De kanske inte når upp till bordet, eller så har de inte rätt balans. När man har små barn bör man alltså tänka på att också skaffa barnstolar. Det kan vara lite högre stolar som sätts vid bordet, eller en extra sits som sätts på en vanlig stol. Vilket man väljer beror på vad man föredrar och på hur stort barnet är.