Äldres kosthållning

Det är inte bara ungdomar som lyfter skrot som behöver tänka på sin kosthållning. Det är lika viktigt att äta bra och tänka på sin kost genom hela livet. Som äldre löper du dessutom högre risk för åldersrelaterade sjukdomar av olika slag, exempelvis artros https://www.artros.org eller andra liknande sjukdomar. Men, det finns förebyggande åtgärder.

Rätt kost gynnar din livsstil

Det handlar inte bara om att ha en livsstil som gynnar plånboken, vilket naturligtvis också är viktigt. Det handlar också om att hitta en balans mellan att njuta av livet och äta rätt. Ibland är det lätt att välja nyttiga saker att äta som också är goda. Ibland är det lite svårare.

Vissa väljer att hålla sig till en diet, medan andra väljer att istället äta lite av varje. Oavsett hur du väljer är det viktigt att komma ihåg att få i dig hela kostcirkeln.

En annan hälsodetalj som är vanligt att många äldre glömmer är att borsta tänderna. Det kanske låter som något som inte har med kost att göra, men faktum är att tandborstning är lika viktigt som vad du äter. Det är vetenskapligt bevisat att om du inte borstar tänderna så ökar du risken för olika kärlsjukdomar. Det kanske låter otroligt, men god munhygien påverkar din livsstil på samma sätt som kosten. Eftersom det du äter också påverkar hur dina tänder reagerar.