Symtom på näringsbrist eller vitaminbrist

Näringsbrist och vitaminbrist kan ge flera olika symtom beroende på vilken brist man drabbas av, samt beroende på hur allvarlig bristen är. På sajten internetmedicin kan man läsa mer om de olika bristerna och vad de kan orsaka. Oftast märker man inte av några symtom alls innan bristen är ganska stor.

Vitaminbrist

Beroende på vilken vitamin man lider brist på kan man drabbas av flera olika symtom. Vissa vitaminbrister leder till trötthet, andra till att man får ett sämre immunförsvar. En del vitaminbrister kan också leda till att man får kramper eller psykiska besvär, sömnsvårigheter och liknande. Det är bara genom att analysera sina provresultat i ett blodprov som man kan få reda på om man har en vitaminbrist och i så fall vilken vitamin man har brist på. Det kan vara farligt att på egen hand experimentera med olika vitamintillskott.

Näringsbrist

Om man får en näringsbrist kan man känna sig mer trött och slö än vanligt. Det är ofta svårt att säga exakt vilken näring man lider brist på och det enda sättet att få reda på det är genom att ta ett blodprov.