Udda köksredskap

Skärbrädor, äggskivare, grytor och kastruller har i princip alla, men har du hört talas om en avocado-skivare eller en burgarpress? Med en kniv kan du göra massa olika saker, i det här inlägget ska vi titta på köksredskap vars användningsområden är så smala att du ofta bara kan göra en enda sak med dem.

En enda sak är också vad Nordic Hair sysslar med, vilket gör dem till specialister inom deras fält. De sysslar dock inte med en enda metod för att arbeta med det de arbetar med. Nordic Hair är specialister på att behandla olika typer av håravfall. Om du själv lider av håravfall kan de behandla dig exempelvis med PRP-behandlingar eller hårtransplantationer. Hör av dig till kliniken Nordic Hair för att se vad de kan hjälpa dig med.

Avokadoskärare

Aftonbladet uppmärksammade i en artikel den här väldigt specialiserade produkten. En avokadoskärare som påstås dela dina avokados effektivare än något annat. När Aftonbladet testade den landade de trots det i slutändan att det tycks fungera lika bra att dela avocados med en helt vanlig sked.

Banandelaren

Expressen uppmärksammade den här prylen vars fördel sägs vara att det om du använder den blir betydligt enklare att dela bananer. ”Du slipper strul med skurna bitar som fastnar på knivbladet” skriver de. Skönt, jag kan knappast vara ensam om att ha upplevt att det är ett av livets stora problem.

Köttknivar i form av björnklor

Japp, det här är en verklig produkt, ett par köttknivar som sett till designen påminner lite om knogjärn. Personligen har jag ingen aning om vad björnkopplingen ska spela för roll. Antagligen ett sätt att appellera till de av oss som är mest besatta av kött och ser ätandet av kött som något som kopplar dem till vårt ursprung. Vad vet jag, det kanske är en jättebra produkt.

Butter Cutter

Den som liksom jag ger sig ut på nätet i syfte att hitta onödiga och udda köksprylar kommer strax inse att det finns en stor marknad för prylar som har med smör att göra. Närmare bestämt redskap som gör det enklare för oss att aldrig behöva komma i kontakt med smör. Visst, det är kladdigt, men är det så farligt då? Hur som helst, en ‘butter cutter’ påstås göra det mycket enklare att skära och tärna smör. Må dina händer aldrig komma i direkt kontakt med den guldgula välsignelsen igen.

Smörspridare

Så, ännu en produkt från samma kategori som Butter Cutter. En smörspridare kan du använda för att breda smör på rostmackan eller över majskolven. Du stoppar i smöret och använder sedan en knapp för att trycka ut det. Hur smidigt som helst, men också enormt onödigt. Jag säger det igen, med en kniv kan du göra detta och mycket annat.